כל המידע על בצהריים פותחים שולחן באללי
סמדר שני | מדור מסעדות | למטייל
מי מאיתנו לא מתחבט בשאלה מה אוכלים בצהריים. עוד סלט עוף, עוד
שניצל עם אורז, עוד משהו מוכר שלא באמת מרגש. התרגלנו שעסקית צהריים
היא פתרון על הדרך. אוכלים מהר, חוזרים למשרד, או פשוט מזמינים משהו
שיגיע. בדיוק בגלל זה שמחנו לגלות ש־ALALI, שבערב
מתפקדת כמסעדת שף יוקרתית, הרימה את הכפפה והחליטה לפתוח את שעריה גם
לצהריים. זה מהלך שמתבקש כשמבינים את הסביבה שבה היא פועלת: אזור עסקי
עמוס מגדלים, משרדים ואנשים שעובדים קשה, כאלה שהיו שמחים לאכול טוב
באמצע היום ולהמשיך את יום העבודה בתחושה קצת אחרת.
צילום
מערכת
הקונספט של ארוחת הצהריים באללי שונה לגמרי מזה של הערב. כאן מבינים מה באמת מתאים לאכול באמצע היום: אוכל טעים, נגיש, ובמחיר שעושה היגיון. בצהריים אפשר לבחור בארוחה עסקית במחיר פיקס, בטווח סביר במיוחד של 58–78 ₪, ולבנות לעצמכם ארוחה עם מנה עיקרית לבחירה מכל הקלאסיקות של הצהריים. הכול מוגש בנדיבות, בלי קמצנות ובלי תחושה של “חסכנו עליכם”. ההמבורגר עשוי אנטריקוט, השניצל גדול כמו שצריך להיות, ולצדם יש גם חזה עוף בגריל, שיפוד קבב או פרגית. לכל זה מצטרפת תוספת חמה ושתייה קלה. לא מפתיע שהעסקית הזו הפכה מהר מאוד לפופולרית, שהמקום הומה בשעות הצהריים, ושלא מעט הזמנות יוצאות גם כמסירות למשרדים הסמוכים – כולל אפשרות ללאפה או פיתה.
קרדיט
תמונה: דוד מויאל
ומי שבאמת רוצה להתפנק, יכול ללכת על תפריט פתיחת שולחן שמוגש רק בצהריים. כאן כבר מדובר בישיבה נדיבה במיוחד: מבחר של כ־12 סלטים ביתיים עשויים היטב, לאפות חמות שמגיעות ישירות מהטאבון וקשה להפסיק לנשנש מהן, מבחר בשרים בנתחים או בשיפודים שנצלים על הגריל, ואפילו אופציה של דג למי שפחות בעניין של בשר. כל מנה עיקרית מגיעה עם תוספת לבחירה — צ’יפס טרי שנחתך במקום, פירה קרמי, ירקות בגריל או אורז עם שעועית ברוטב. מובטח דבר אחד: מכאן לא יוצאים רעבים.
קרדיט
תמונה: דוד מויאל
מי שאחראי על מה שקורה במטבח הוא השף דניאל מרציאנו, שמגיע עם ניסיון ועם גישה ברורה לאוכל ים־תיכוני מדויק, כזה שמבין בגריל, בבשר ובטעמים נקיים ולא מתחכמים. גם בצהריים, כשמדובר בפתיחת שולחן ולא במנות ערב מורכבות, מרגישים את היד של שף מאחורי הצלחת – בהקפדה על חומרי הגלם, בביצוע, ובתחושה שמדובר באוכל רציני, כזה שמכבד את הסועדים גם באמצע יום עבודה.
המיקום, בסמוך למגדלי משרדים בתל אביב, הופך את אללי לנקודת מפגש טבעית וגם כאלו שיודעים להעריך אוכל שמבוצע טוב ועסקית שווה באמת ובאים במיוחד להפסקת צהריים, בשביל אוכל טוב באמת. והעובדה שמדובר במסעדה כשרה, הפועלת בימים ראשון עד חמישי, רק מרחיבה את קהל הסועדים ומבססת את אללי כבחירה קבועה ולא חד־פעמית לצהריים.
קרדיט
תמונה: דוד מויאל
בשורה התחתונה, העסקית של אללי היא בחירה מצוינת למי שמחפש ארוחת
צהריים טעימה, נדיבה ושווה באמת.
ALALI
כתובת: ולטר מוזס 10, תל אביב
טלפון: 050-907-7811
שעות פעילות: ימים א’–ה’
עסקית צהריים: ראשון–חמישי, 11:00–16:00
היי,
מה תרצה לכתוב על "בצהריים פותחים שולחן באללי"?